Hazelino, appeltaart en Texel

Hazelino, appeltaart en Texel

Eind januari kreeg ik via Facebook een berichtje van Galerie Posthuys op Texel. ‘We volgen je al een tijdje en zijn heel gecharmeerd van je schilderijen. We bestaan binnenkort 10 jaar en dat is reden voor een feestje. Jouw geschilderde gebakjes passen prima in de thema-expositie’.

Dat is leuk om te horen, maar ik had geen schilderijen van gebakjes meer. De tompouce, moorkop en bananensoes waren al verkocht. Maar het is wel een onderwerp dat ik graag schilder en ik ook graag opeet… En daarom ben ik langs alle luxe bakkers gereden op zoek naar de perfecte punt appeltaart en de best uitziende hazelino. Nu ben ik volop aan de slag met de gebakjes. De appeltaartpunt is inmiddels klaar. De hazelino is in de maak en de fruitschelp staat in de schets. Als ik nog tijd heb (de olieverf moet natuurlijk nog wel een beetje kunnen drogen), dan wil ik ook nog een vierde gebakje schilderen.

De expositie vindt plaats van 13 tot 24 april 2016 bij Galerie Posthuys Texel.

Schilderij Appeltaart en Hazelino.