‘De lippenstift blijft in mijn hoofd’

‘De lippenstift blijft in mijn hoofd’

Af en toe doe ik mee aan kunstbeurzen. Leuk daaraan is dat je ‘live’ hoort wat bezoekers van je werk vinden en het levert vaak ook mooie gesprekken op. Op een van de beurzen had ik een schilderijtje van een Lippenstift hangen. Blijkbaar vond de klant het heel mooi, maar kocht het niet. Nu, een paar jaar later, krijg ik een mailtje van haar. ‘Ik heb destijds op een kunstbeurs het schilderijtje “lippenstift” gezien. Prachtig! Het blijft in mijn hoofd en heb spijt dat ik het toen niet heb gekocht. Zie dat het nu niet meer te koop is. Helaas. Is het mogelijk dat je het nog een keer voor mij zou kunnen schilderen?’. Hoewel ik nooit exact hetzelfde schilderij maak, vond ik het wel interessant om een nieuwe lippenstift te schilderen. De mooie goudkleur van de houder in combinatie met de felrode kleur van de lippenstift, maakt het een sprankelend schilderij. De lippenstift hangt nu op een mooi plekje.

Lippenstift nr4

Lippenstift nr4, olieverf op paneel, 12 x 15 cm, Serge de Vries
Interieur schilderij Lippenstift nr4, Serge de Vries_2
Interieur schilderij Lippenstift nr4, Serge de Vries
Lippenstift nr4