Remastered art

Remastered art is een collectie van oude schilderijen die door Serge bewerkt zijn. Zo ontstaat er een samensmelting van een oude & een nieuwe meester op één doek. Met als resultaat een verrassend hedendaags kunstwerk.

Tumtummetjes op het oog
50 x 40,5 cm
Bekijk dit schilderij in de Shop.

Klosje garen voor de molen, Remastered art, Serge de Vries

Klosje garen voor de molen
80 x 100 cm
Bekijk dit schilderij in de Shop.

Veiligheidsspeld verbloemt totaal, Remastered art, Serge de Vries

Veiligheidsspeld verbloemt
21 x 27 cm
Bekijk dit schilderij in de Shop.

Potlood voor een meisje met lijst, Remastered art, Serge de Vries

Potlood voor een meisje
36,5 x 30 cm
Bekijk dit schilderij in de Shop.

Vingerhoedje voor een vrouw met lijst, Remastered art, Serge de Vries

Vingerhoedje voor een vrouw
40 x 30 cm
Bekijk dit schilderij in de Shop.

Remastered art is een nieuwe kunststijl, die verleden en heden combineert en zo een nieuwe kunststroming creëert. Hedendaagse kunstenaars bewerken oude schilderijen die, door wisselende waardering en smaakverandering, vergeten zijn. Dit proces creëert een nieuw, interessant en eigentijds kunstwerk. Door een oud schilderij te ‘remasteren’ wordt de levensduur van dit oude stuk op een vernieuwende en duurzame manier verlengd. Oude schilderijen krijgen een tweede leven.

Remastered art door Serge

Een klosje garen, een potlood, een vingerhoedje of een veiligheidsspeld – het zijn dingen die we dagelijks achteloos in onze handen houden, maar Serge de Vries dwingt ons om ze écht te zien. Voor Remastered Art koos hij oude portretten, landschappen en stillevens. In zijn eigen werk (kleine olieverfschilderijen) isoleert Serge zijn onderwerp en plaatst het buiten de alledaagse context. Op deze oude meesters doet hij dat opnieuw. De gekozen onderwerpen werken verhalend op de oude doeken en nodigen de kijker uit om een eigen verhaal erbij te maken.

Remastered Art is powered by Swop Art.