Talens penseel nat naar de galerie

Talens penseel nat naar de galerie

Het thema van de kunstexpositie Code Rood was deze keer: ‘Typisch Apeldoorn’. Wat kan ik daarmee? In gedachten nam ik allerlei bekende plekken in Apeldoorn door, maar ik kon er niets mee. Ik liet het een paar weken rusten, daar was gelukkig tijd voor. Het was inmiddels begin november en de deadline voor het inleveren van het werk kwam steeds dichterbij. En opeens wist ik het. Royal Talens is een echt Apeldoorns bedrijf. Een penseel van Talens zou het worden. Een mooi eenvoudig object. Plankje zagen, gronden, schuren, schetsen en schilderen. Het schilderij ging vrijwel nat naar de Loolaan galerie. In het laatste weekend van de expositie kwam het verlossende mailtje. De ‘penseel is verkocht’! Nu hangt het bij een Apeldoorns echtpaar in de stad waar het thuishoort.

Schilderij Talens penseel

Schilderij Penseel nr2 Talens, olieverf op paneel, 37 x 6 cm, Serge de Vries